Rideleir for viderekomne ryttere

Rideleir for viderekomne ryttere er for deg som behersker baneridning i alle gangarter, kan ri sprang over lave hinder og kan ri litt dressur individuelt på banen. Du har ridd regelmessig i minimum et år og gjerne startet de laveste nivåene i dressur og sprang. Det er mulig på dette kurset å ta med egen hest.

Kursplan:

På dette kurset trener vi mye sits og hvordan du skal bli bedre til å kommunisere med din hest via hjelperne. Vi trener enkle øvelser i dressur og hopper lavere hinder. Vi rir også på tur og bader med hestene når været tillater det.

I teoritimene lærer du mer om dressur, sprang og terrengridning, hva som er viktigst i disse ulike grenene, og hvordan man begynner å konkurrere. Å bli en god rytter forutsetter også at du kan mye om hvordan hesten tenker og reagerer. Kurset vektlegger derfor også praktiske og teoretiske emner som hestens adferd, hestestell, fóring, hestens anatomi, heste- og rideutstyr og vedlikehold av dette.

Alle dager på kurset inneholder ridning, hestestell og teori. Ukeprogrammet varieres noe, alt etter hvor flinke elevene blir, og hva været tillater.

Tana-elva blir fort sommervarm, og det er da populært å bade fra stranden nedenfor hyttene. Er badevannet kaldt, kan du varme deg i vår romslige vedfyrte badstue.

Siste kvelden samles vi på elvebredden, tenner bål og griller.

Før du reiser hjem på fredagen, lager vi en liten konkurranse. Vi lager en enkel konkurranse, med litt dressur og sprang som alle klarer. Alle får sløyfe og et diplom med en hilsen fra hesten du har hatt igjennom uka på kurset.

På dette kurset er det mulighet å ta med egen hest. Vi holder stallplass, men ta med eget fór og strø. Ta med et strømgjerde og du vi at din hest skal være ute utenom ridningen. Det er viktig at din hest er vaksinert, frisk og forsikret. Ta kontakt med oss vedr dine ønsker om å ha med egen hest, før du melder deg på kurset.

Et dagsprogram i løpet av leiren kan se slik ut:

Kl

Aktivitet

08.00

God Morgen! Morgenstell i stallen

08.30

Frokost (smøring av matpakke)

10.00- 14.00

Stell, oppsaling, ridning bane/tur, avsaling

14.30

Middag

15.30-17.30

Bading og andre sommer-aktiviteter (væravhenging)

17.30-19.00

Teori og praktiske øvelser

20.00

Kveldsmat

21.30

Kveldsstell stallen

22.30

God natt!

Leirene starter på søndag kl. 16.00 og avsluttes på fredag kl. 14.00. 

Sikkerhet:

Vi legger stor vekt på sikkerhet i alt vi gjør når vi rir og omgås hestene. Derfor vil du lære mye om hestens natur og instinkter, hvordan du lærer å forstå den, og hvordan hesten skal forstå deg. Alle må ri med godkjent hjelm. Har du sikkerhetsvest, så ta gjerne med denne. Om du ikke har ridestøvler, må du ta med lange støvler med hel (gummistøvler).

Kost og losji:

Under oppholdet bor alle i hytter. Sanitæranlegget med dusjer og toaletter finner du i Rytterstua. Der serveres også alle måltidene, og der er kiosk.

Hva trenger du minimum å ta med deg:

En liten huskelapp som det er lurt å følge når du pakker: ridestøvler el. gummistøvler, ridebukse/langbukse, ridehjelm (ved behov låner vi også ut godkjente hjelmer), hansker, regntøy, vindtett jakke, tykk genser, ekstraskift, toalettsaker, badetøy og sovepose. Fint om du kan merke sakene dine med navn.

Kursavgift:

Rideleir koster kr 4000,-per deltaker og dekker hest, undervisning, full pensjon og innkvartering. Det gis familierabatt på kr. 250 for hvert familiemedlem som deltar på samme leir.

Påmelding:

Forespørsel om ledige plasser og spørsmål om påmelding kan gjøres til: Molle mbl. 97 68 27 63 eller Fjellstua tlf. 78928714.

Skriftlig påmelding må gjøres via e-post, brev eller innsendt skjema fra vår brosjyre. Påmeldingen er ikke gyldig før påmeldingsgebyret på Kr 1.500,- er innbetalt, senest 1 uke etter skriftlig påmelding.  Det resterende beløpet skal være innbetalt senest 4 uker før kursstart. Påmeldingen er bindende.

Innbetalingen gjøres til LEVAJOK FJELLSTUE AS, Levajok, 9845 Tana, bankkonto 4901.13.00803.

NB! Merk innbetalingen tydelig med navn på deltaker, alder og leirnummer.

Foresatte bekrefter ved innbetaling å være inneforstått med regler om betaling og avbestilling.

 

 

 

Kontakt

Telefon: + 47 78 92 87 14

Postadresse: Levajok, N-9845 Tana

e-post: Fjellstua@levajok.no

Bankkonto 49011300803
IBAN NO2549011300803
SWIFT SNOWNO22

Levajok fjellstue tilbyr

Camping/Hytteleie

Kafe

Rideskole

Fiske

Fjellvandring

Jakt

.......vi hjelper deg gjerne

Tilbud

Egen hytte til ferien, eller for en lengere periode?

Vi gir deg gjerne tilbud!