Rideleir for litt øvede ryttere

Har du ridd en stund med instruksjon, lært deg å ri lett i trav og kanskje også galoppere litt, da er dette kurset noe for deg. Å komme i gang med ridningen og klare det mest elementære, går ofte raskt. Men det trengs det mange timer i stallen og på hesteryggen, før du kan kalle deg øvet.*

Kursplan

På dette kurset får du trene mye på å bli bedre til å sitte riktig. Gjennom ulike øvelser på hesteryggen lærer du å få bedre ballanse. I dette arbeidet bli du longert, og du kan kun konsentrere deg om å sitte riktig og finne ballansen.  Dernest bruker vi mye tid på å lære deg riktig bruke av hjelperne, det vil si hendene, bena (sjenklene), stemmen og setet. Dette gjør at du fint klarer å trave og galoppere på egen hånd, og at du kan ri din hest selvstendig på ridebanen og på tur. Du lærer også å hoppe over små enkle hinder.

I teoritimene lærer du mer om dressur, sprang og terrengridning, hva som er aller viktigst i disse ulike grenene. Å bli en god rytter forutsetter også at du kan mye om hvordan hesten tenker og reagerer. Kurset vektlegger derfor også praktiske og teoretiske emner som hestens adferd, hestestell, fòring, hestens anatomi, heste- og rideutstyr og vedlikehold av dette.

Alle dager på kurset inneholder ridning, hestestell og teori. Ukeprogrammet varieres noe, alt etter hvor flinke elevene blir, og hva været tillater.

Tana-elva blir fort sommervarm, og det er da populært å bade fra stranden nedenfor hyttene. Er badevannet kaldt, kan du varme deg i vår romslige vedfyrte badstue.

Siste kvelden samles vi på elvebredden, tenner bål og griller.

Før du reiser hjem på fredagen, lager vi en enkel konkurranse som alle klarer. Alle får sløyfe og et diplom med en hilsen fra hesten du har hatt igjennom uka på kurset.

På dette kurset er det mulighet å ta med egen hest. Vi holder stallplass, men ta med eget fór og strø. Ta med et strømgjerde og du vi at din hest skal være ute utenom ridningen. Det er viktig at din hest er vaksinert, frisk og forsikret. Ta kontakt med oss vedr dine ønsker om å ha med egen hest, før du melder deg på kurset.

Et dagsprogram i løpet av leiren kan se slik ut:

Kl

Aktivitet

08.00

God Morgen! Morgenstell i stallen

08.30

Frokost (smøring av matpakke)

10.00- 14.00

Stell, oppsaling, ridning bane/tur, avsaling

14.30

Middag

15.30-17.30

Bading og andre sommer-aktiviteter  (væravhengig)

17.30-19.00

Teori og praktiske øvelser

20.00

Kveldsmat

21.30

Kveldsstell stallen

22.30

God natt!

Leirene starter på søndag kl. 16.00 og avsluttes på fredag kl. 14.00.

Sikkerhet:

Vi legger stor vekt på sikkerhet i alt vi gjør når vi rir og omgås hestene. Derfor vil du lære mye om hestens natur og instinkter, hvordan du lærer å forstå den, og hvordan hesten skal forstå deg. Alle må ri med godkjent hjelm. Har du sikkerhetsvest, så ta gjerne med denne. Om du ikke har ridestøvler, må du ta med lange støvler med hel (gummistøvler).

Kost og losji:

Under oppholdet bor alle i hytter. Sanitæranlegget med dusjer og toaletter finner du i Rytterstua. Der serveres også alle måltidene, og der er kiosk.

Hva trenger du minimum å ta med deg:

En liten huskelapp som det er lurt å følge når du pakker: ridestøvler el. gummistøvler, ridebukse/langbukse, ridehjelm (ved behov låner vi også ut godkjente hjelmer), hansker, regntøy, vindtett jakke, tykk genser, ekstraskift, toalettsaker, badetøy og sovepose. Fint om du kan merke sakene dine med navn.

Kursavgift:

Rideleir koster kr 4 000 per deltaker og dekker hest, undervisning, full pensjon og innkvartering.

Påmelding:

Forespørsel om ledige plasser og spørsmål om påmelding kan gjøres:

e-post fjellstua@levajok.no Fjellstua tlf. 78928714.

Skriftlig påmelding må gjøres via e-post, brev eller innsendt skjema fra vår brosjyre. Påmeldingen er ikke gyldig før påmeldingsgebyret på Kr 1.000,- er innbetalt, senest 1 uke etter skriftlig påmelding.  Det resterende beløpet skal være innbetalt senest 4 uker før kursstart. Påmeldingen er bindende.

Innbetalingen gjøres til LEVAJOK FJELLSTUE AS, Levajok, 9845 Tana, bankkonto 4901.13.00803.

NB! Merk innbetalingen tydelig med navn på deltaker, alder og leirnummer.

Foresatte bekrefter ved innbetaling å være inneforstått med regler om betaling og avbestilling.

 

Kontakt

Telefon: + 47 78 92 87 14

Postadresse: Levajok, N-9845 Tana

e-post: Fjellstua@levajok.no

Bankkonto 49011300803
IBAN NO2549011300803
SWIFT SNOWNO22

Levajok fjellstue tilbyr

Camping/Hytteleie

Kafe

Rideskole

Fiske

Fjellvandring

Jakt

.......vi hjelper deg gjerne

Tilbud

Egen hytte til ferien, eller for en lengere periode?

Vi gir deg gjerne tilbud!